top of page

Vakkundig

 

De constructiemethodes en afwerking van details zijn geevalueerd, maar de oude technieken hebben nog steeds waarde. 
 

Ondanks dat vergeten technieken tegenwoordig niet meer gebruikt worden, vormen ze vaak een kwalitatief hoogwaardige en stijlvolle toevoeging in kleding. Ook in moderne pakken kunnen deze accenten een uitstekende toevoeging zijn. 

Deze vakkennis houdt ik hoog door regelmatige studies te doen naar historische constructies en afwerkingen via boeken, museumstukken en ander waardevol historisch studiemateriaal. 

 

 

Passie

 

Niets is zo aantrekkelijk als een brede schouderpartij die geaccentueerd wordt door de slank afkledende jas over de wijde witte blouse. 

 

Omdat historische kostuums haast alleen te vinden zijn in verkleedwinkels en meestal gehuurd moet worden, is er vaak geen mogelijkheid voor de serieuze geschiedenis liefhebber om zelf een mooi en goed passend kostuum te bezitten. En dat terwijl het zo mooi afkleed en een geweldige uitstraling geeft die niet meer van deze tijd is.

 

Zeker voor de heren is het lastig om kwaliteit te vinden, laat staan een compleet en aansluitend kostuum. En dat is zonde en onnodig. Daarom bied ik dat aan. 

Zelf ben ik zeer geïnteresseerd in geschiedenis; de ettiquette, gebruiken en manieren van kleden zijn voor mij van onschatbare waarde. Zelf doe ik aan hofdansen en re-enactment, waardoor het voor mij mogelijk is om een pak voor u te creëeren waarin u de dansen van weleer kunt beleven met de look die van u verwacht wordt. 

 

 

 

Achter de schermen

 
Leuk dat u mijn winkel bezoekt.
Ik ben Hepziba, de persoon achter de toonbank en de naaimachine. Ik ben gediplomeerd mode-ontwerpster; maatkleding.
bottom of page